Recensies Knuffelsessies

APR 2021 – Gregory, 32 jaar
Als ik in België massage laat doen gaat het er meestal vrij stil aan toe. Bij Carollyne heb ik echter van een goeie samenwerking en communicatie genoten. Voor mij is het soms een uitdaging om goed contact te maken met mijn eigen lichaam. Doordat Carollyne aandacht gaf aan mijn lichaam en mij er over aansprak werd het mogelijk om zelf meer stil te staan bij mijn lichaam en meer het verschil te gaan voelen tussen waar ik aan het aanspannen was en aan het ontspannen was. Op deze manier kon ik uiteindelijk meer uit mijn hoofd komen en meer uit mijn lichaam zakken.

Uiteindelijk heeft deze massage het knuffelen zelf meer ontspannend gemaakt en maakte het me mogelijk om meer in het nu te blijven, dus ik ben dan ook heel blij dat ik het vooraf liet gaan door uitgebreide massage.

DEC 2020 – Harry, 36 jaar
Carollyne biedt support met een bijzondere overgave. Ze heeft een rijke variëteit aan zowel ervaring als aan technieken in huis die haar in staat stellen mij in al mijn (fysieke) complexiteit te ontmoeten. Elke sessie opnieuw verbindt zij zich met hoe ik mij op dat moment voel en onderzoekt zij met welke hulp ik op dat moment gebaat ben. Van zachte aanraking tot krachtige weerbaarheidsoefeningen tot massage tot intelligente vragen in een gesprek, Carollyne zet zich voluit in om mij te helpen. Daarbij – ik werk inmiddels enkele maanden met haar – houdt ze terugkerende thema’s in het vizier om deze op steeds nieuwe wijzen in elke individuele sessie onder de aandacht te brengen.

De sessies bij Carollyne voelen als waardevolle reizen, waarin zij mij met volle aandacht ondersteunt en begeleidt in mijn helingsproces. Ik voel dat Carollyne zich met oprechte toewijding voor mij inzet, dat is uitzonderlijk en dat gun ik een ieder die behoefte heeft aan steun, begeleiding, en aanraking – zowel fysiek als emotioneel. Ik ben dankbaar haar gevonden te hebben. 

JUN 2020 – Sara, 31 jaar
Toen Carollyne mij vroeg of ik een recensie zou willen schrijven, kwam het bekende citaat van Francis of Assisi in mij op:” For it is in giving that we receive.” Carollyne geeft om het geven en dat is voelbaar in elke aandachtsvolle aanraking, die ik tot nu toe van haar heb mogen ontvangen. Sinds 2017 kom ik naar de praktijk voor de behandeling van chronische pijnklachten en voor een warme en oprechte omhelzing.

Carollyne draagt er persoonlijk zorg voor, dat de behandeling elke keer opnieuw aansluit op mijn specifieke behoeftes. Dit doet ze door een sfeer te creëren waarin open communiceren over klachten, wensen en behoeften vanzelfsprekend is.

Wanneer Carollyne na afstemming aan de slag gaat met Thai Body Work, dan doet ze dit eveneens luisterend naar mijn lichaam. Hiermee nodigt ze mij uit hetzelfde te doen en echt in mijn lichaam te zakken. Door middel van verschillende zachte technieken die ze toepast, ontstaat er naar mate de behandeling vordert meer bewegelijkheid in mijn lichaam. Carollyne slaagt er zonder uitzondering in, om door haar ervaring, kennis en kunde diep zittende fysieke blokkades op te heffen.

Elke sessie is anders en kent een andere focus, maar er is altijd sprake van een gelijkwaardig en ontspannen contact. De praktijk is voor mij een veilige ruimte geworden waar ik kan zijn wie ik ben. Er is ruimte voor mijn kracht en voor mijn kwetsbaarheid. Tijdens het knuffelen voel ik mij veilig en geborgen in de armen van Carollyne. De zuivere en onbaatzuchtige manier waarop ze mij vasthoudt, maakt mijn lichaam zacht en mijn hoofd vrij van storende gedachtes. Spanning en ruis verdwijnen en maken plaats voor rust en verbondenheid. Dat Lepeltje Lepeltje bestaat en ik Carollyne heb mogen leren kennen, vervult mij enorm met dankbaarheid.

Sara, 31 jaar. ( pseudoniem)

MEI 2020 – Anoniem
Vanuit mijn autisme en een ernstig verstoorde hechting was ik op zoek naar heling, geborgenheid en troost: dat heb ik gevonden bij Carollyne. Ik werd elke keer (inmiddels 19x in 2,5 jaar) weer heel erg geraakt door de aanraking: fysiek (dat voelt heel erg fijn en warm en troostend) en zeker ook emotioneel. De ruimte om emoties te voelen en laten stromen is een totaal nieuwe ervaring voor mij, en gigantisch helend. Ik ga vooral na EMDR therapie sessies, die extreem heftig zijn en een enorme nasleep hebben. Ik zou knuffeltherapie bij Carollyne zeker aan iedereen aanraden die geen partner heeft om aan te raken!!

Omdat er vanwege corona niet geknuffeld kan worden zoals ik dat persoonlijk nodig heb, heb ik nu eens een Thai Yoga massage geboekt bij Carollyne. Voor iemand met ernstig autisme was het best wel overweldigend: zowel mentaal als fysiek was er na afloop heel erg veel te verwerken aan overprikkeling. Tussen alle prikkels door was er zeker ook ontspanning, en de warme aanraking was zeer prettig. Mijn gevoelige onderrug heeft er ook nog eens veel baat bij gehad! 🙂 Carollyne nam mij heel serieus, ging extra lang door en heeft achteraf ook nog heel veel uitgelegd. Dat laatste ook nog meermaals via de mail als nazorg! Ik ga nu navoelen of de massage goed bij mij past in de toekomst.

MAART 2020 – Niels
Ik vind het altijd prettig om een uur of anderhalf uur een knuffelsessie met Carollyne te mogen doen. Het is erg ontspannend en ongedwongen. Meestal liggen we in dezelfde houding, maar variatie is ook mogelijk natuurlijk. Ik praat vaak veel, maar stil zijn kan ook. Na afloop voel ik me vaak erg ontspannen en heb soms ook nieuwe ideeën opgedaan voor dingen die ik in mijn dagelijks leven wil gaan doen. De ruimte waar de sessie wordt gegeven is mooi en schoon en je kunt lekker samen wegzakken in de langwerpige zitzak. Ik kan het iedereen aanraden om een knuffelsessie bij Carollyne te boeken.

NOV 2019 – Erik
De sessies bij Carollyne zijn fantastisch! Heel fijn is dat het op maat is, rekeninghoudend met je wensen. Bij mij bestaat bijvoorbeeld het eerste deel van de sessie vaak uit een karateles (was daar toevallig al op zoek naar) en daarna het knuffelen. Voor mij is dat een mooie combinatie: het krachtige en het zachte. Op een of andere manier versterkt dat elkaar. Fijn is ook het inspelen op wat er op het moment is. De ene keer zijn het hele gesprekken en soms ook het genieten in stilte. 

Carollyne is verrassend veelzijdig, met bijvoorbeeld het geven van adviezen of een massage als dat het meest passend is.   

Bedankt!

OKT 2019 – Anoniem
Ik heb altijd wel geweten dat ik een behoefte had aan lichamelijk contact, maar ik vond het lastig om dat te vinden in mijn dagelijks leven. Hoe doe je zoiets? Vraag je gewoon aan één van je vrienden: ‘Zou je mij alsjeblieft even willen vasthouden?’ Niemand vroeg dat ooit aan mij en ik zag het mijzelf ook aan anderen niet vragen. Soms kreeg ik wel een knuffel van iemand, maar nooit lang genoeg om stil te kunnen staan bij wat dat met mij deed. En eigenlijk had ik ook liever dat mensen dat niet deden. Dat was makkelijker.

Ik ben een vrouw van 45 jaar, en tot voor enkele jaren onervaren op het gebied van lichamelijke intimiteit. Veel nare ervaringen in de eerste jaren van mijn leven hebben ervoor gezorgd dat ik dat gedeelte heb afgesloten. Pas de laatste jaren ben ik gaan nadenken of ik niet tóch iets hiermee wil. Maar ik kwam er al gauw achter dat mijn ongemak met lichamelijke intimiteit ervoor zorgde dat ik blokkeerde zodra de mogelijkheid van een meer intiem contact zich aandiende.

Bij Carollyne heb ik mij durven openstellen. Ik heb kunnen ervaren hoe fijn het is om aangeraakt te worden. En als gevolg daarvan durf ik nu ook anderen meer aan te raken. In het begin vond ik het wel een beetje vreemd, knuffelen met een vreemde? Maar Carollyne is warm en betrokken, en heeft mij op een ongedwongen manier over drempels heen geholpen die voordien bijna onneembaar hoog leken.

Het is en blijft een werk in uitvoering. Maar twee dingen weet ik nu: het is fijn om aangeraakt en geknuffeld te worden, en ik ben het waard om geknuffeld te worden. Carollyne, dank je wel!

AUG 2019 – Stephanie v. B.
Hallo Carollyne

Hieronder vind je de recensie die ik heb geschreven voor op jouw website je mag mijn naam er bij zetten.

Voor mij is het een cadeau om bezig te mogen zijn met mijn eigen persoonlijke groei en ontwikkeling. Hierdoor ben ik langzaam gaan zien wat voor mooi mens er in mij zit, dit gun ik iedereen. Door een sessie te doen bij bijvoorbeeld Carollyne kan ik mijzelf steeds een beetje beter leren kennen en ontmoeten. Wat ik fijn vind is dat het in zo’n sessie even helmaal om mij mag gaan en mijn proces. Dat ik het gevoel heb tijdens de sessie, dat ik op dat moment het belangrijkste ben dat er is. Carollyne is tijdens de sessie echt bezig met mij en wat er met mij gebeurt. Hierin vindt Carollyne jouw proces en de doelen die jij voor jezelf hebt opgesteld belangrijk. Zij doet er alles aan om je hierin te begeleiden. Ook zonder doelen is het gewoon fijn om te mogen en kunnen genieten van een knuffel, massage of goed gesprek. Het is fijn te merken dat er professionele nabijheid is in de begeleiding die Carollyne geeft. Tijdens de sessie op momenten informeert Carollyne regelmatig bij jouw of het nog oké met je gaat. Carollyne maakt je bewust tijdens de aanraking in bijvoorbeeld een massage wat er van binnen in je lichaam gebeurt. Voorbeeld hiervan bij mij persoonlijk is dat Carollyne mij wijst op het gevoel dat bij mij uit mijn voeten of benen verdween. Hierdoor word ik mij meer bewust van mijn lichaam. Ik vind de techniek die Carollyne gebruikt tijdens de Thai yoga massage erg fijn. Ik kan merken dat Carollyne zelf plezier heeft in de begeleiding en is duidelijk en helder in haar communicatie. Er is bij Carollyne  veel kennis en wijsheid aanwezig als het over het lichaam en mens zijn gaat. Als je vragen hebt zoals ik hierover dan legt Carollyne met enthousiasme humor via duidelijke voorbeelden uit. Het is fijn dat er aan het eind van de sessie kort nog eens verduidelijkt word wat er is gebeurt in de sessie. Er is ruimte voor een kort evaluatie of gesprek hierover.

Groet Stephanie v. B.

JUN 2018 – Anoniem
Na vorige knuffelsessie heb ik me 5 dagen lekker ontspannen gevoeld. En ik ben hele maand minder (of eigenlijk helemaal niet) met negatieve gedachten bezig geweest.

JUN 2018 – Anoniem
Ik ben heel blij met je kwaliteiten en kennis. Ik voel me helemaal tot rust gekomen. Waarschijnlijk voel ik me morgen ook rustig bij de kaakchirurg wanneer ik dan aan jou denk.

JUN 2018 – Anoniem
Bij jou voel ik me heel veilig en fijn. Van mama mocht ik vroeger nooit huilen, maar van jou mag het wel. Ik vind het fijn dat je bij mij op huisbezoek komt. Ik heb een verstandelijke beperking en met de trein is heel moeilijk. Maar als je bij mij komt kunnen we ook praten en dan is het heel leuk samen. En dan maken we ook muziek en ik mag knuffelen. Joepie 🙂

MEI 2018 – Anoniem
Wat fijn dat mijn “kleine ik” bij jou mag zijn wie hij is en dat we hem knuffelen tot het verdriet en de pijn van vroeger wat zijn afgenomen en het leven wat minder zwaar wordt.

NOV 2017 – Anoniem
Ik vond het geweldig en de sessie was volledig boven mijn verwachtingen zo fijn. 1,5 uur Thai-massage en dan 1,5 uur knuffelen. Dat leek van te voren wat aan de lange kant, maar de tijd verdween en ik had nog wel langer willen blijven. Plan voor de volgende keer.

MRT 2017 – Jase Maxwell (vertaalde recensie)
Wanneer heb jij voor het laatst tijdloos liggen ontspannen luisterend naar galactische zenmuziek, terwijl je werd gestrekt, gedraaid, bewogen en gebogen en dat alles met een aangenaam intense druk? En dat gevolgd door gezellig knuffelen en/ of een stimulerend en ontspannen conversatie tijdens een etentje. Carollyne’s nieuwe combi van Thai massage – knuffelsessie – diner, is niet alleen therapeutisch … het is de ultieme persoonlijke beloning.

Een Lepeltje Lepeltje-sessie gaat veel verder dan het rijk van een gewone massage. Het is eigenlijk een ontdekkingsreis, waarbij je afdaalt naar diepere lagen van jezelf en zelfgevoel. En daar – op die plek – lukt het Carollyne om bepaalde intrinsieke spierspanningen, energieblokkades en emotionele problemen ruimte te geven met haar massage technieken. Daarbij krijgt je algemene welzijn een boost en word jij naar je “happy place” gebracht 🙂

Als je klaar bent voor een dergelijk intrinsiek avontuur, dan kan ik je van harte aanbevelen je over te geven aan haar deskundigheid en haar gewoon haar wonderwerken laten doen! Ontspan, laat gaan … en “duik er in!”. Je bent in goede handen !!

Lepeltje Lepeltje oprichter – Carollyne Tjong Ayong’s benaderingen van therapeutische massage- en ontspanningssessies zijn niet alleen diep geworteld in iconische kennis en een intuïtieve gevoeligheid … ze zijn ook een beetje “out-of-the-box”, en op maat gemaakt voor jouw behoeften. Een verzorgende empathie wordt gecombineerd met haar persoonlijke benadering, Carollyne is op een missie!

Mijn ervaring: Na haar standaard twee-en-half uur durende sessie, vond ik mezelf in een volledig verjongde staat van zijn! Terwijl ik opstond in deze volledig hernieuwde vitale versie van mijn vroegere zelf, voelde ik mijn spieren brullen. Het was een dubbel gevoel van zowel aangename verrastheid en misschien lichtgekwelde dankbaarheid voor het grote genoegen van de stevige druk waarmee zij zojuist behandeld waren.

Carollyne, verweeft haar intuïtieve gevoeligheden en besteed zorgvuldig beoefende en persoonlijke aandacht aan elke sessie die ik met haar heb meegemaakt. Ze richt zich talentvol op specifieke probleempunten en kan blokkades herkennen die al tientallen jaren een lichaam teisteren.

Het resultaat: Op die manier kon haar tactiek me bevrijden van een aantal “fysieke gevangenissen” die mijn lichaam gemaakt had en me door de jaren heen “beschermden”. Deze blokkades remden mij echter voortdurend in het genieten van mijn huidige gevoel van bewustzijn, door trauma’s – die niet meer bestaan – aandacht te blijven geven.

Uiteindelijk ontstond er ontspanning en verlichting van pijn, angsten, algehele stress …  Voor degenen die avontuurlijk genoeg zijn om hun lichaam en geest het cadeau van zo’n ontwaken te geven – wat je motivatie ook is – getuig ik, dat de voordelen van het gebruik van Carollyne’s buitengewone inzicht en revolutionaire technieken onmiskenbaar zijn. Deze onstuitbare golven van “nieuwe energie” hebben me geholpen me weer in contact te brengen met mijn ware zelf. En ik zou zeker zeggen dat hierdoor mijn vreugde van aanhoudende ongeremde groei en welzijn – in het algemeen – worden ondersteund.

Dankjewel Carollyne !!! Je hebt zeer zeker geholpen om “delen van mijn leven” te herstarten, en je hebt een extra helderheid toegevoegd aan mijn horizon …

AUG 2016 – Deze mail kreeg ik van een cliënt die het openbaar wilde delen, maar dan wel anoniem. Vandaar dat ik het plaats. Ik word er stil van… Je bent een prachtmens en je mag trots op jezelf zijn! Dankjewel voor je mooie bericht en ook dat ik het hier mocht delen.
***
Hoihoii lieve Carollyne,

Alles gaat nog steeds heel erg goed, en m’n therapie met m’n nieuwe therapeut ook, zo fijn alles een plek te mogen geven, en er anders er mee om te gaan, of er anders naar te kijken 🙂

Ik merk nog steeds door de knuffelsessies dat ik er veel aan gehad heb, ook naar andere mensen toe, al is het maar een korte aanraking op de arm, zo mooi hoe het werkt. Maar ook voor mezelf, ik mag mijn vrienden zo erom vragen, ik vraag vaak, mag ik een knuffel, en dan krijg ik een hele grote en stevige knuffel, voorheen durfde ik het niet eens te vragen.

De knuffelsessies bij lepeltje lepeltje, heeft mij geholpen meer vertrouwen te krijgen, de stap ernaartoe was moeilijk, angst om een knuffel te krijgen maar er ook weer enorm naar te verlangen, door toch deze stap te maken, gaf het me heel veel positieve energie, een geluk gevoel, en het mooiste dat ik me nu meer open stel, en vrienden sneller een knuffel kan geven, en het ook kan ontvangen.

De knuffelsessies voelde zo enorm fijn en geborgen.

Dankje wel lieve Carollyne, dat ik bij u terecht kon, en u zo snel kon vertrouwen, en u mij hielp. En die pijn die drukkende steken op mn borst zijn nu weg, vervangen door veel knuffels, het gemis gevoel is ook weg, het is vervangen door een geluk gevoel, het gevoel dat het me geeft, dat ik er wel toe doe, en er ook mag zijn! 🙂

Heel veel succes met alles, u bent een mooi mens!

Dikke brasa en veel liefs en zonnige groetjes, …

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fleo.faasen.5%2Fposts%2F1546474292277245%3A0&width=500

MRT 2015 – Dit vond ik vorige week in mijn e-mail. Met toestemming heb ik het hier geplaatst. (Ter info, ik zit inmiddels in een ander praktijkpand.)
***
Beste Carollyne,

Zoals beloofd stuur ik je hierbij de ‘recensie’ zoals ik die op het forum voor mensen met autisme geplaatst heb.Achteraf gezien vond ik het wel wat enger dan ik op dat moment besefte, maar het was niet té eng en dat is het belangrijkste.

Wat me daarnaast positief opgevallen is: ik was bang na de knuffelsessie heel sterk in het dagelijks leven het gemis te ervaren van langdurige knuffels. Gelukkig is dat uitgebleven.En dan nu de recensie:


Voordat je in de praktijk komt kom je in een soort wachtkamer. Wel heel leuk ingericht, geen kille, afstandelijke ruimte, maar heel huiselijk. Ik was denk ik de eerste van de avondsessies, dus dat ik om kwart voor 8 al voor de deur stond kwam zij ook meteen de deur opendoen.

Ik wou een hand geven, maar kreeg meteen een stevige omhelzing en hoewel ik daar echt een beetje angstig voor was, was het wel heel fijn om de 2 armen stevig om me heen te voelen en hetzelfde terug te mogen doen. Ze stelde zich voor en we gingen de praktijkruimte in. Die was (daar heb ik normaal een hekel aan) betrekkelijk schaars verlicht, maar wel dat alles zichtbaar te onderscheiden was.

Of ik een kopje thee of water wou. Een kopje thee alsjeblieft. Ik kon m’n schoenen vast uitdoen en daarvoor plaatsnemen op het speciale ‘kussen’ (het is eerder een soort gigantische zitzak waar je met z’n tweeën op kunt liggen).

En toen kwam ze voor mijn begrippen vrij dicht naast me zitten, in een wat actieve houding naar me toe geleund en vroeg me hoe m’n dag was. En geloof het of niet, maar ondanks dat m’n moeder me die vraag ook vaak stelt, was dit toch echt heel anders en voelde het wel heel erg gemeend. Daardoor was ik ook totaal verrast en gooide ik er zonder moeite uit wat ik die dag had meegemaakt.

Het was wel even een ‘paniek! paniek!’ momentje toen ze zo dichtbij kwam, maar ik riep mezelf tot de orde dat ze het 1. voor haar werk doet en 2. stel dat het iemand anders zou zijn, dan was het toch alleen maar positief?

Daarna gaf ze me een boekje met houdingen om in te knuffelen: Ik heb echt nóóit geweten dat je in zoveel houdingen kunt knuffelen!

Ondanks dat toch ‘gewoon’ voor lepeltje-lepeltje gegaan en toen werd het toch echt wel even spannend, toen ik me op m’n linkerzij draaide, zij even opstond om mij de ruimte te geven en ze daarna achter me kwam liggen, een arm onder m’n nek doorwurmde (dat speciale kussen biedt daar prima steun voor, zonder slapende armen kan dat prima), toen haar rechterarm om me heen sloeg en tegen me aan schurkte.

En ja, dat was echt wel spannend, maar wat was het heerlijk! Vrijwel direct viel me haar buik op, die in het ritme van haar ademhaling tegen mijn rug aan opbolde en weer vlak werd. En ze heeft zo’n ontspannende stem! Gaandeweg kwam er een gesprekje op gang, over van alles gesproken.

Na een minuut of 15 begon mijn linkerarm toch wat te slapen en stelde ik voor van zij te wisselen. Even opstaan, omrollen en zij kwam weer tegen me aan en misschien wel het fijnste: als ik even schurkte om net even beter te liggen, deed zij hetzelfde en trok me daarna even stevig tegen haar aan.

Ik kon gewoon ademhalen en genieten hoe fantastisch ik het vond zonder dat daar vragen over gesteld werden. Ik merkte wel dat ik m’n schouders wat opgetrokken hield maar toen ik dat zei kwam er meteen een hand die dat wat losmasseerde. Toen ik een aantal minuten later nog steeds wat gespannen lag, zei ze dat dat voor mij misschien veiliger voelde op dit moment en ik het maar gewoon moest laten gaan.

Ik merkte ook dat ik het eng vond om m’n benen los te laten en tegen die van haar aan te laten zakken.

Maar het pluspunt: Wat was het rustig! Geen gebonk van trams, ander verkeer of andere mensen. En wat was het lekker warm!

Ook een pluspunt: al bij binnenkomst vielen me fluitende mussen op. Gezien het tijdstip (8-9 uur ’s avonds was de sessie) leek het me iets onwaarschijnlijk dat dat echt was, maar ook bij ons in de tuin zitten de vogels soms tot diep in de avond te tjilpen.Het bleek tóch een geluidsbestand te zijn dat heel subtiel zachtjes op de achtergrond speelde.Heel rustig en zacht hoorde ik in m’n linkeroor van haar dat er nog wel eens een fris regenbuitje of zacht onweer tussendoor komt en als ik het niet prettig vond, het gewoon uit ging.

Na een uur was het over, maar was ik helemaal van de kaart: ik was slaapdronken en tegelijkertijd tintelde alles.

Uiteindelijk naar huis gegaan (na notatie van m’n ID-pasnummer) en een laatste omhelzing, die veel soepeler ging dan die aan het begin, al wou ik opnieuw een hand geven.Ik ben als een soort lappenpop naar de bushalte gelopen: ik was zo heerlijk ontspannen dat ik moeite moest doen om een beetje overeind te blijven. De wereld leek wel veel overzichtelijker geworden. Druk, maar overzichtelijk en behapbaar.

De hele rit terug naar het station naar buiten zitten staren, iets wat ik jaren niet meer kon, alsof ik bang was dat iemand het zou zien. In de bus terug naar huis gebeurde vervolgens iets geks: vooral in de winter krijg ik vaak steenkoude voeten in de bus. Nu begon, zo’n 5 minuten na instappen ineens alles te gloeien: m’n handen, m’n voeten, m’n nek, m’n knieën…Toen ik op een gegeven moment wat voelde kriebelen en even wou krabben, merkte ik dat m’n armen (en benen, maar dat merkte ik later pas) van lood waren geworden. Alsof alle last die ik altijd gedragen heb, ineens weg was en ik nu merkte hoe vermoeiend dat was.

Thuisgekomen ben ik meteen naar bed gegaan en heb als verdoofd op m’n rug gelegen, totaal ontspannen, totaal voldaan.Slechts 4,5 uur later was ik klaar- en klaarwakker en kon ik voor m’n gevoel de hele wereld aan.

Nog steeds flitst heel regelmatig de gedachte door m’n hoofd hoe ontzettend fijn het was. Haar buik voelen in- uitademen is me echt iets wat me zo ontzettend positief bijgebleven is, evenals de enige keer dat een grote teen van haar de onderkant van m’n linkervoet raakte en er een enorme rilling door m’n hele lijf ging.

Nou ja, ik kan wel door blijven gaan, maar kort gezegd: het was werkelijk fan-tas-tisch en ik ga zeker nog een keer.

Tips: ik ben in de avond geweest en gezien de buren (reguliere winkels) links en rechts van haar, denk ik dat dat voor de rust een goed idee is: ik denk dat je overdag meer last hebt van de klanten die er in en uitlopen en praten. Het blijft een betrekkelijk oud Amsterdams pand, dus (wat) gehorig.

Verder is werkelijk alles bespreekbaar en als er iets gebeurt waar je je niet prettig bij voelt, kun je dat gewoon zeggen.

Nou ja… het was die 70 euro echt he-le-maal waard.