CV Guidance

WAT BRENG IK MEE?

Ik ben goed in kijken, luisteren en aanvoelen wat mensen beweegt, wat ze raakt en hoe ze hierop reageren. De ervaring leert dat ik makkelijk aansluiting vind bij eerder door cliënten gevolgde lichaamsgerichte en/of psychosociale therapieën, waardoor kan ik ze ondersteunen in het oefenen en inslijten van daar geleerde vaardigheden. Deze fases lopen doorgaans natuurlijk in elkaar over.

Naast de hieronder genoemde cursussen en werkervaring bestudeer ik boeken en theorieën van o.a. Gabor Maté: Wanneer je lichaam nee zegt, Peter Levine: De tijger ontwaakt, Stephen Porges: De Polyvagaaltheorie, Laurence Heller: Ontwikkelingstrauma helen, Iris Koops: Herstellen van narcistische mishandeling, Van weerzin naar weer zin: Carlie van Tongeren & Ingeborg Timmerman, Bessel van der Kolk: Traumasporen.

 • 2023 Feb Trauma of Racism – Strategies for Working with the Wounds of Racism
  Georganiseerd door Dr. Thema Bryant en Dr. Ruth Buczynski. Voor dit traumatrainingsprogramma hebben we ons gewend tot 19 experts op het gebied van multiculturele psychologie. Ze deelden hun beste cultureel geïnformeerde strategieën om cliënten van kleur te helpen genezen van de verborgen wonden van raciaal trauma. Mogelijk gemaakt door NICABM – National Institute fore the Clinical Application of Behavioural Medicine (National Institute voor de klinische toepassing van gedragsgeneeskunde)
 • 2022 April The Wisdom of Trauma 70+ hours of continued learning
  Gabor Maté en andere impactvolle stemmen op het gebied van traumagenezing.
  Deze cursus van Science and Nonduality (SAND) is een essentiële gids voor het begrijpen en integreren van trauma door middel van educatief materiaal met Dr. Gabor Maté, in gesprek met 72 toonaangevende experts, artiesten, auteurs en activisten zoals Stephen W. Porges, Jamie Lee Curtis, Esther Perel, Bessel van der Kolk , Tara Brach, Alanis Morissette, Peter A. Levine, Daniel Siegel, Sia, Marianne Williamson, Sharon Salzberg en nog veel meer. Bezoek voor de volledige lijst en meer info thewisdomoftrauma.com en drgabormate.com.

  Deze krachtige gids geeft iedereen de mogelijkheid om op eigen tempo te onderzoeken hoe trauma zich verhoudt tot elk facet van het leven, inclusief ouderschap, politiek, klimaatcrisis, het medische paradigma, spiritualiteit en meer. Leer van de wijsheid en helderheid van Dr. Maté en andere dynamische stemmen om de individuele en collectieve ervaring op het pad van ware genezing uit te breiden. Inbegrepen in dit programma:
  * Terugkeren naar heelheid – een gids voor het begrijpen en integreren van trauma – 7 uur durende cursus met Dr. Gabor Maté
  * Cursusprogramma van 60 uur over trauma
  * Serie ‘Talks on Trauma’ gepresenteerd door Dr. Gabor Maté
  * Documentaire over het werk van Gabor Maté: The Wisdom of Trauma
  * veel meer
 • 2020 t/m heden – diverse langdurige Individuele Begeleidingstrajecten
 • 2019 Mei – Embodied Trauma Healing – restoring aliveness (8 dagen seminar)
  Ralf Marzen – Sunshine House
  De onderwerpen: Shocktrauma en Ontwikkelingstrauma. De benadering van behandeltechnieken: SE (Somatic Experiencing) en NARM (Neuro-Affectief Relationeel Model) zijn lichaamsgerichte therapieën die werken met de effecten van shock, trauma en stress. Door toegang te krijgen tot het bewustzijn van het lichaam verbinden ze ons opnieuw met onze eigen natuurlijk (zelf)helende capaciteiten. Hierdoor kunnen zowel fysieke als emotionele symptomen van traumatische gebeurtenissen worden losgelaten.
 • 2019 Mrt t/m Jul – Intensief Individueel Begeleidingstraject
 • 2017 Mrt t/m Sept 7 trainingsdagen & wekelijkse praktijkervaring
  * Contact maken vanuit het Gevoel
  * Suïcide Preventie
  * Persoonlijkheidsstoornissen
  Hulplijn Amsterdam
 • 2011 t/m 2014 – Diverse langdurige Individuele Begeleidingstrajecten
  Vriend GGZ, Stichting CAV en Kopzorg

Klik hier voor een vollediger overzicht van mijn opleidingen en ervaring.