Carollyne Tjong Ayong

Mijn naam is Carollyne Tjong Ayong en het is mijn kwaliteit en grote passie om mensen met zichzelf in contact te brengen en zich daardoor lekkerder in hun vel te laten voelen. Ik heb een brede opleidingsachtergrond en ervaringsachtergrond in het geven van behandelingen op het gebied van lichamelijke en psychosociale klachten. Mede hierdoor en mijn ervaring in contactsport en contactsportonderwijs heb ik een mooie basis opgebouwd waarmee ik mensen met uiteenlopende klachten en problematiek kan helpen. Bijvoorbeeld lichamelijke beperkingen, chronische (pijn)klachten, psychische problematiek, combinaties hiervan (ook wel “psychosomatische klachten”) en sociale problematiek. Ik denk vanuit een bio-psycho-sociaal perspectief en kijk naar ieders persoonlijke situatie en behoefte.

Tijdens mijn universitaire opleidingen heb ik in de zorg gewerkt en heb ik veel sport beoefend. Na mijn afstuderen heb ik twee jaar full time geweid aan verdere training een een opleiding in Martial Arts. Daarna heb ik mijn eigen praktijk opgestart. Dat was in 2011. Ik geef Individuele Begeleiding, Massagebehandelingen, trainingen Weerbaarheid & Zelfverdediging en therapeutische Knuffelsessies.

In het menu vind je onder elke dienst mijn specifieke achtergrond op dat gebied. Mijn diensten lijken heel verschillende, in mijn ervaring gaat het slechts om verschillende vormen. Ze bewerkstelligen allemaal hetzelfde doel: welzijn bevorderen. En inhoudelijk gaan ze allemaal over dezelfde principes: afstand & nabijheid, grenzen aanvoelen & aangeven, respect voor de ander & voor jezelf, kracht & flexibiliteit, jezelf zien & gezien worden, disbalans & balans en op het juiste moment leren aanspannen & ontspannen.

Ik ben goed in kijken, luisteren en aanvoelen wat mensen beweegt, wat ze raakt en hoe ze hierop reageren. De ervaring leert dat ik makkelijk aansluiting vind bij eerder door cliënten gevolgde lichaamsgerichte en/of psychosociale therapieën, waardoor kan ik ze ondersteunen in het oefenen en inslijten van daar geleerde vaardigheden. Deze fases lopen doorgaans natuurlijk in elkaar over.

Regelmatig volg ik bijscholing in de vorm van cursussen en workshops waardoor ik mij blijf ontwikkelen binnen mijn vakgebied. Door middel van intervisie toets ik mijn rol als zorgverlener.

Om mijn vak goed uit te kunnen oefenen is het volgens mij noodzakelijk om me te blijven verbreden en verdiepen. Met veel plezier leer ik nieuwe methoden om mijn cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun klachten, of ze gewoon te laten genieten van ontspanning en meer flow in het leven.

UNIVERSITAIRE OPLEIDINGEN

  • 2008 Feb: doctoraal/master Taalwetenschap, specialisatie patholinguïstiek/ Gebarentaal
    Universiteit van Amsterdam – Amsterdam, Nederland (specialisation: Language pathology/ Sign Language)
  • 2002 Aug: Propedeuse Duitse taal- en letterkunde
    Universiteit van Amsterdam – Amsterdam, Nederland
  • 2002 Aug: Propedeuse Nederlandse taal- en letterkunde
    Universiteit van Amsterdam – Amsterdam, Nederland